Storsalg av turorientering på Bortelid

Aldri har det vært solgt så mange turorienteringsposer på Bortelid som under årets høstmarked.

2018-10-10
tormjaaland

Det ble knallsuksess for Oddersjaa under årets høstmarked på Bortelid. De to familiene Wigemyr og Jørgensen, henholdsvis med fornavn Åse Karin, Svein, Liv Astrid og Arild, er driverne bak turorienteringen der oppe. I år hadde de mobilisert og fått salgshjelp fra flere Oddersjaa-familier under markedet, og dermed ble det solgt hele 107 konvolutter med turorientering og et o-kart over Bortelid.

- Utrolig gøy! Stemningen var på topp og kjøperne var ivrige, forteller Åse Karin som opplevde at flere av kjøperne dro rett til fjells for å finne de første postene. Halvparten av postene ligger på Vardehei opp fra Kvitevann, den andre halvparten greit tilgjengelig i Bjørnen-løypa.

Solgte 107

- 107 solgte er en fantastisk økning fra i fjor da vi solgte 68 konvolutter, forteller Åse Karin som opplevde at flere av kjøperne var "gamle travere", andre skal debutere med turorientering. Tilbakemeldingene fra de mange kjøperne er at turorienteringen gjør det enklere å komme seg ut på tur, man kommer på steder man ellers ikke går, at det er topp at postene kan nåes både på beina og på ski, at dette er et flott helsetiltak og at postene ligger veldig greit plassert.

Med 1300 hytter på Bortelid burde salget fortsette utover høsten. Det skjer på butikken på Bortelid der det ligger turorientering tilgjengelig for Bortelid-folket. 

Tilbakemeldingene var også tydelige fra flere at de ønsker seg et oppdatert turkart for Bortelid. Dagens kart, som Oddersjaa har laget, er tilbake fra 2007. Siden den gang er en rekke nye hytter og nye veier kommet til. Nå trengs det et nytty kart!