Støtter Tuva på vei mot skitoppen

-Tuva er en flott profil for Oddersjaa og et forbilde for alle de unge, sier Oddersjaas styreleder Teddy Teisrud.

2021-03-20
FVN

KRISTIANSAND: – Oddersjaa betyr veldig mye for meg, svarer den 20 år gamle langrennsløperen.

Tuva Lislevand (20) har hatt sitt gjennombrudd i årets noe spesielle skisesong der det meste av løp for juniorene ble avlyst. De beste juniorene fikk imidlertid delta i seniorklassen, og dermed fikk Tuva et skikkelig gjennombrudd i NM med en 16. plass i 5 km klassisk, 20 plass på sprinten og 33. plass på 10 km skøyting. I kamp med mange av verdens beste seniorløpere.

Oddersjaa er skikkelig stolt av den unge løperen, og nylig kunne styreleder Teddy Teisrud overrekke et stipend på 25.000 kroner til Tuva som satser for fullt mot neste sesong, da som første års senior.

Teddy Teisrud er stolt over å ha en løper som Tuva Lislevand i klubben. – Et forbilde for de unge i Oddersjaa, sier han. Teddy Teisrud er stolt over å ha en løper som Tuva Lislevand i klubben. – Et forbilde for de unge i Oddersjaa, sier han. FOTO: TOR MJAALAND

Støtter Tuva

– Vi ønsker å fortelle Tuva at klubben setter stor på henne og gjerne vil bidra til at hun får fortsatt framgang, sier styrelederen som tror på fortsatt framgang for langrennsløperen fra Sødal Terrasse.

De siste fire årene har Tuva holdt til på Hovden Skigymnas og skryter veldig av forholdene der med svært dyktige trenere.

Nå går veien videre til Lillehammer og forhåpentlig plass på ett av regionlagene som er nivået under landslagene.

 

– Men jeg skal fortsatt representere Oddersjaa, slår hun fast når hun gjør det samme som årets gjennombruddsmann i sørlandsk og norsk skisport, setesdølen Aron Rysstad, som også har flyttet til skibyen Lillehammer.

Her er Tuva Lislevand i sitt rette element, med snø under skiene. Neste sesong flytter hun fra Hovden til Lillehammer der hun skal gå «all in» for langrenn kombinert med økonomistudier.Her er Tuva Lislevand i sitt rette element, med snø under skiene. Neste sesong flytter hun fra Hovden til Lillehammer der hun skal gå «all in» for langrenn kombinert med økonomistudier. FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Satsingsprosjekt

Hun forteller at hun får mange positive tilbakemeldinger fra andre i miljøet på at hun representerer Kristiansand-klubben og dermed viser at det går an å bli god i skisporet også for sørlendinger.

– Derfor synes jeg det er flott at klubben har satt i gang et satsingsprosjekt for unge løpere som ønsker å utvikle seg videre, sier Tuva, som har store ambisjoner i langrennssporet.

– Jeg vet at jeg har forbedringspotensial, spesielt når det gjelder utholdenhet og kapasitet, sier Tuva som viser andre unge skiløpere at det ikke er nødvendig å være barnestjerne for å oppnå gode resultater.

Tuva Lislevand var svært lovende også i fotball. Her sammen med Donn-jentene i 2014 etter at de hadde vunnet Agdermesterskapet. Tuva foran til høyre. Tuva Lislevand var svært lovende også i fotball. Her sammen med Donn-jentene i 2014 etter at de hadde vunnet Agdermesterskapet. Tuva foran til høyre. FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN

Fotballtalent

– Som 14-åring hadde jeg bare ti løpere av rundt 200 startende bak meg på resultatlista i Ungdommens Holmenkollrenn. Siden har framgangen kommet jevnt og trutt, forteller Sødals-jenta som også var et stort talent i fotball der Donn var klubben hennes.

– Jeg var nok mye dyktigere i fotball enn i langrenn, men ble bitt av langrennsbasillen da jeg møtte så flotte trenere i Oddersjaa som 12–13-åring, sier hun.

Hun slår fast at hun går all in for å bli best mulig og ser for seg at deltakelse i internasjonale mesterskap er mulige mål. Gjerne med topplasseringer. At årets verdensmesterskap for juniorene ble en liten nedtur, har bare inspirert henne ytterligere. Hun var et fattig sekund fra kvartfinale på sprinten, og på 15-kilometeren lå hun en stund på sjetteplass men fikk håpløst bakglatte ski på andrerunden slik mange andre som startet seint fikk.

25.000 kroner fikk Tuva Lislevand i stipend fra Oddersjaa. 25.000 kroner fikk Tuva Lislevand i stipend fra Oddersjaa. FOTO: TOR MJAALAND

Har nivået

 

– Jeg liker ikke å skylde på utstyr og forhold, men vet at jeg i fjorårssesongen gikk likt med hun som ble verdensmester. Så jeg føler at jeg har nivået inne, sier en oppglødd Tuva Lislevand som skal ha noen lange og skiturer på Bortelid siste del av mars, deretter litt roligere trening i april og mai for å bli fysisk og ikke minst psykisk klar for satsing mot neste sesong.

Om egne styrker, svarer hun:

– Jeg mener at jeg er treningsvillig og seriøs og jobber gjerne med detaljer for å forbedre meg. Denne sesongen har det blitt mye bilkjøring og reising fra Hovden til konkurranser. Med base på Lillehammer vil jeg få en helt annen treningsro, mener hun og lover Oddersjaa-ledelsen tydelig en viktig ting:

– Om jeg flytter til Lillehammer, er fortsatt Oddersjaa klubben min.