Fullt fart i skiløypa under Telenorkarusellen!

Onsdag 6. februar kl 1800 var det duket for sesongens andre Telenor Karusell i regi av Oddersjaa SSK på Rulleskibanen på Kongsgård. Tross dystre utsikter var det perfekte forhold i løypa da  mange barn fylt av skiglede satt ut i løypene.

2019-02-09
Tekst og foto: Kerstin Kalsås

Onsdag 6. februar kl 1800 var det duket for sesongens andre Telenor Karusell i regi av Oddersjaa SSK på Rulleskibanen på Kongsgård. Tross dystre utsikter var det perfekte forhold i løypa da mange barn fylt av skiglede satt ut i løypene. Start og målområdet var samlet i enden av fotballbanen, lett tilgjengelig for foreldrene som fulgte barna. Under oppvarmingen runget musikk utover plassen, slik som seg hør og bør på et idrettsarrangement, og alle barna ble ropt opp ved navn før de ble sendt ut i løypene. 

Barn i alle aldergrupper deltok under dagens renn. Løypene er av ulik lengde, de yngste (0-6 år) går 500 meter, de mellomste 1000 meter (7-9 år) og de eldste fikk bryne seg på 1600 meter (10-12 år) Valgets kvaler stod mellom skøyting eller klassisk stilart. Selv om flere av de eldste gikk for den mer morderne varianten, ble klassisk stil flott utført av flere av dagens yngste deltakere. Debutanten Kasper Elias (2,5 år), feiret gjennomførte 500 meter med en velfortjent kakao. 

Bilde1.png

Debutanten Kasper Emil (2,5 år) klar for sitt første skirenn, eneste deltaker som gjennomførte med smokk.

De tre venninne, Tomine, Kristine og Fillipa, alle 10 år, var langt i fra debutanter i dagens trase. De forteller med stor entusiasme at de har gått Telenor Karusellen minst 10 ganger. De understreker at det viktigste med å delta på skirenn er å gå på ski og ha det gøy. Målet er å klare å gå lengre enn tidligere, og i dag stilte alle 3 til start i den lengste løypen. Og gøy klarte de å ha det, for brede smil ble observert da de forserte målstreken. 

Bilde2.png

Veteraner i Telenor Karusellen (f.v) Tomine, Kristine og Fillipa

Malin Victoria (4,5 år), gjennomførte den korte løypa i stor fart. Hun deltok for andre gang, og luen, det synlige beviset for andregangs deltakelse ble båret gjennom hele rennet. Malin forteller at det er kjempegøy å gå på ski. Vel i mål, var hun ikke helt fornøyd etter å ha blitt forbigått, men med storesøster Anna (snart 9) som forbilde, vil det neppe bli problemer med finspissing av formen opp mot neste Telenor Karusell tur. 

Bilde3.png

Søstrene Malin Victoria (4,5 år) og Anna (snart 9 år) klare for å gå på ski i årets andre Telenor Karusell

Blant dagens deltakere var 3 lagkamerater fra arrangørklubben; Sanna (6), Brage (10) og Ingrid. Ingrid (7 år) var deltakeren med en klar strategi i forkant av løpet. Planen var å først gå sakte, for så gå så fort hun kan når hun nærmer seg mål. Strategien ble fulgt, og hun sa seg godt fornøyd med vel gjennomført renn. 

Bilde4.png

3 lagkamerater fra arrangørklubben Oddersjaa SSK; Sanna, Brage og Ingrid

Neste Telenor Karusell blir, om forholdene tillater det, gjennomført onsdag 13.februar kl 18.00. Følg med på Oddersjaa SSK sin facebookside; og hold deg oppdatert.

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Kalender

Desember
MTOTFLS
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112